Beide zussen van Youri (plus man en baby!) waren hier onlangs op vakantie. We hebben een mega gezellige tijd samen gehad. Maar daarbij hoort ook altijd afscheid nemen. Minder leuk (lees hierover ook mijn blog over afscheid nemen). De avond voordat de oudste zus van Youri zou vertrekken, besloten we met zijn allen ergens te gaan eten. Maar waar? Met in ons achterhoofd dat het neefje van Youri ook mee zou gaan (een baby van ongeveer 8 maanden oud) en we het dus niet te laat konden maken, werden de opties op een rijtje gezet. Centraal gelegen, goede verhalen van collega’s en vrienden en voor ieder wat wils. Dat waren, zo geloof ik, ongeveer de redenen om te kiezen voor The Ribs Factory.

 

De proef op de som

Zelf was ik nog nooit gaan eten bij The Ribs Factory, dit terwijl ik mijn eerste maanden zelfs in dezelfde straat heb gewoond. Misschien heb ik het nooit als optie gezien, omdat ik niet heel erg dol ben op spareribs. En ook Youri heeft liever niet teveel varkensvlees op zijn bord. De moeder van Youri garandeerde echter dat er zoveel meer op de kaart staat wat lekker schijnt te zijn. Zo gezegd, zo gedaan. We namen de proef op de som.

 

Aangekomen bij The Ribs Factory, werden wij ontvangen door een vrolijke, lieve jongeman. Gedurende de avond heb ik meerdere mensen aan tafel horen benoemen dat hij zijn taak in de bediening heel leuk uitvoert. We kregen een nette, grote tafel buiten. Het ziet er gezelliger uit bij The Ribs Factory dan ik in gedachte had. Doordat het aan toch wel een vrij drukke weg ligt, leek het mij niet de meest relaxte plek om rustig te genieten van een hapje en een drankje. Maar nu ik eraan terugdenk, kan ik mij geen moment bedenken dat ik werd afgeleid of gestoord door drukte op straat. En ook binnen kan je prima en gezellig een hapje eten.

RIbsfactory 2

Ruime keuze

En dan, een keuze maken. Zoals mijn schoonmoeder al aangaf, aan keuze geen gebrek. Wanneer je geen trek hebt in spareribs, dan kan je ook kiezen voor een kip- of lomitospies. Of wat ons werd aangeraden door een vriendin, fajita’s in verschillende smaken. Doordat er veel verschillende gerechten werden besteld aan tafel, kan ik een prima ‘overall’ conclusie trekken. Met in mijn achterhoofd uiteraard meegenomen dat smaken wel kunnen verschillen.

 

Was alles naar wens?

Alle borden waren aardig leeg. Laat ik daarmee beginnen, een indicator dat het niet slecht was. Verder heb ik uit alle hoeken wel goede geluiden gehoord, vooral over de fajita’s. De spareribs waren zeker niet verkeerd. Vooral de pittige variant in de smaak viel. Er blijkt ook een keuze te zijn waarbij je een mix krijgt van gewone, barbecue èn ‘hete’ spareribs. Om ze maar even allemaal uit te proberen. De kip- en de lomitospies waren ook heerlijk, ondanks dat de lomito iets meer in de richting van ‘well done’ ging terwijl ik graag medium had gewenst.

RIbsfactory 3

We kregen voldoende en met de vrij positieve reacties aan tafel meegenomen, kan ik dus zeggen dat de prijs-kwaliteit verhouding prima te noemen is. Waarbij er vooral complimenten uitgaan naar de jongeman van de bediening! Zeker wanneer je van spareribs houdt, moet je hier toch een keer geweest zijn. Persoonlijk snap ik goed dat wanneer je geen spareribs-lover bent je eerder voor een ander restaurant zou kiezen. Maar zelfs als spareribs niet ervoor zorgen dat het water al in je mond loopt, toch is het wel de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Want The Ribs Factory is meer dan alleen maar ‘ribs’. Blij om daar na bijna 4 jaar Curaçao, achter te zijn gekomen…

RIbsfactory 4

Leave a Response