We hebben twee vrienden om te bedanken omdat zij voor ons hebben klaargestaan. Wat is dan een beter idee dan hen mee uit eten te nemen? Op vrijdagavond besloten wij daarom met hen naar Pincho Garden te gaan. Een plek waar wij al zoveel goede verhalen van hadden gehoord, dus dat kon niet mis gaan!

 

Na eerst plaats te hebben genomen buiten, kozen wij ervoor om na een half uur toch maar op zoek te gaan naar een plekje binnen, aangezien we de druppels regen die uit de lucht kwamen vallen niet vertrouwden. Uiteindelijk was het niet nodig geweest, maar het lijkt mij doodsonde om van die heerlijke pincho’s nat te laten regenen. Na binnen plaats te hebben genomen bestelden wij 4 ‘halve’ pincho’s. Bij Pincho Garden kan je kiezen tussen een halve pincho (250 gram) of een hele pincho (500 gram). Er is veel keuze, zoals lomito, kip, garnalen en chorizo. Ook is het mogelijk een gemixte pincho te bestellen. Als sideorder hadden wij er verder nog wat frietjes bij besteld (yuca is ook een aanrader!).

 

Al genietende van mijn glas rode wijn, hoefden wij niet lang te wachten tot de pincho’s klaar waren. Ik had hanging tender besteld, wat heerlijk sappig hing aan zo’n lange ijzeren pin. Dan komt de uitdaging. Hoe haal je die lekkere stukjePincho 2s vlees zonder te knoeien van die pin af? Beter had ik daar eerst even iets langer over nagedacht, voordat ik het daadwerkelijk ging proberen! Ik hield de pincho hangen en trok het eerste stukje vlees eraf, ‘boink’ op mijn bord en toen verder stuiterend ‘boink’ op mijn broek. Ai no! Mijn net nieuwe, licht roze broek uit Nederland vol vetspetters. Stom, maar gelukkig kon ik er nog om lachen. Dat klunzige ken ik wel van mezelf. Helaas. Maar toen, nadat het heerlijke eten op was en ik net bekomen was van het feit dat ik thuis zou moeten gaan boenen om die vlekken eruit te krijgen, ‘kling’! De serveerster kwam netjes de lege ‘pinchopinnen’ ophalen, toen zij mijn glas rode (!) wijn over het hoofd zag! Oef, kon het nog erger? Gelukkig, snel als ik ben, kon ik het grootste gedeelte van de rode wijn die mijn kant op spetterde nog ontwijken. Maar er zaten wel spetters op mijn broek. Spetters. Rode wijn. Als dat schrobben dan nog maar helpt…

 

Nou moet ik toegeven dat ik zelf ook in de horeca heb gewerkt en weet dat bepaalde dingen soms sneller gebeuren dan je zelf door hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en is bovendien menselijk. Dat gezegd hebbende, wil ik wel aangeven dat ik het erg jammer vind van deze dame of het management (mocht zij naar hen toe zijn gestapt), dat er niks gedaan is om dit foutje in ieder geval deels te herstellen. Geen nieuw glas rode wijn, geen korting op de rekening. Nada. Dat heeft gezorgd voor een smet op deze avond, letterlijk en figuurlijk.

 

Gelukkig hebben zij aan mij niet de flauwste. Ik wilde hen heel graag nog een herkansing geven en mijn minder positieve ervaring vervangen door een positievere. Dus het kwam goed uit toen een vriendin op haar verjaardag graag bij Pincho Garden wilde gaan eten. En ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik die herkansing gegeven heb. Niet alleen was het erg gezellig om de verjaardag van een vriendin samen te vieren, ook heb ik in tijden niet meer zo lekker (en zoveel) gegeten. Heerlijk! Youri herkende mij niet meer terug, aangezien ik echt ‘non stop’ aan het smullen was van al het lekkers wat we besteld hadden: hanging tender, garnalen en yuca. Met het eten is niks mis. En wat handig is om te weten als je een garnalenliefhebber bent, op maandag is het 2 halen, 1 betalen! Not bad!

 

Dus, met dank aan het feit dat ik zeer vergevingsgezind ben en het eten heerlijk is, kan ik toch positief zijn over Pincho Garden. Een klein puntje van opbouwende kritiek is echter zeker wel, dat er gelet mag worden op het ‘rechtzetten’ van foutjes bij de gast. But, we will be back for sure!

Leave a Response