Een aantal Caribische restaurants aan de John F. Kennedy Boulevard. Net het hoekje om bij de waterfabriek. Een gezellige plek, met meerdere schattige huisjes aan de waterkant. Verwacht niet dat het gaat om fancy restaurants, met een prachtig interieur en mensen in de bediening die alle etiquette kennen. Niks ingewikkelds. Puur, simpel en vooral een relaxte sfeer.

Het restaurant in dit rijtje die de meeste naamsbekendheid kent is zonder twijfel Purunchi. Wanneer je het hebt over vis eten bij Koredor, dan denkt men vaak als eerst aan dit restaurant. Maar behalve Purunchi hebben we ook de proef op de som genomen twee andere restaurants in het rijtje: Salt Water en restaurant zonder naam. Althans, wij hebben nergens een bordje kunnen vinden. Later begreep ik via via dat dit restaurantje in de volksmond ‘Komedor Kas di Piskado’ heet. Al heeft visrestaurantje ‘zonder naam’ ook wel iets, toch?

Koredor vis Curacao

Verrassingsmenu

Bij alle drie de restaurants werden we vriendelijk ontvangen. Na plaats te hebben genomen hoef je geen kaart in je hand te verwachten. Waar het op neer komt is dat je kan kiezen uit hetgeen zij op dat moment hebben (gevangen). Voorbeelden zijn Piská Korá (vertaald rode vis), Dradu, Purunchi of Lion Fish. Dit betekent ook dat je net te laat kan zijn voor jouw favoriete gerecht. Met de hele familie van Youri waren we bij restaurant ‘zonder naam’ en gelukkig hadden we nog voldoende keuze. Vijf van ons kozen voor Piská Korá en twee voor Dradu. Daarbij mag je een bijgerecht kiezen. Gekookte of gebakken Funchi (soort Polenta, van maïsmeel), Aros (Moro) of gewoon frietjes.

Koredor 5

 Dat was genieten hoor! Met de kabbelende bootjes naast je op het water, een mega relaxte Caribische vibe, domino spelende mannen met een glas whiskey on the rocks aan de andere kant van het restaurant. Mij heb je, ondanks het wat lange wachten en de enorm harde stoelen, niet horen klagen. Dat vergeet je al helemaal als je een grote vis op je bord krijgt, die je beetje bij beetje aan het oppeuzelen bent. Hopende dat je niet stikt in één van de graatjes. Dit met een lekker tomaat-paprika sausje erbij, funchi, wat rijst met bonen, gebakken banaan en een kleurrijk bord met groente. Dushi!

Koredor restaurant Curacao

Caribisch gevoel

Ook bij restaurants Purunchi en Salt Water hebben we mogen smullen van heerlijke vers gevangen vis. Na de tweede en de derde keer, merkte ik zelfs vaardig te worden in het uit elkaar halen en compleet op eten van deze flink porties verse vis op mijn bord. En dat zonder graatjes te eten! Bij alle drie deze restaurants kreeg ik een soortgelijk Caribisch gevoel, met heerlijke vis op mijn bord en een simpele, maar gezellige sfeer. Restaurant Salt Water is net wat chiquer dan de andere plekken en kent wat meer verrassingen qua gerechten. Maar als ik dan toch een persoonlijke winnaar mag kiezen, dan zou ik in dit geval gaan voor restaurant ‘zonder naam’ of ‘Komedor Kas di Piskado’. Wellicht heeft dat met mijn voorkeur voor het onbekende, niet populaire te maken. Het ontdekken van nieuwe plekjes. Maar, dat gezegd hebbende, ben ik zonder twijfel te spreken over alle drie eerder genoemde knusse restaurants bij Koredor. 

Overigens is de prijs niet heel veel goedkoper dan in andere wat kleinere restaurants. Iets wat ik wel had verwacht aan de ene kant. Aan de andere kant mag er bij vermeld worden dat je zeker wel flinke porties krijgt en één zo’n mega Piská Korá vulde zelfs de grootste magen bij ons aan tafel met gemak. Verhoudingsgewijs is het dus wellicht wel wat goedkoper. Al met al vind ik zeker niet dat het te duur is, alleen moet je houden van de sfeer. Het is geen modern restaurant zoals je deze vindt in Punda of bij Mambo Beach Boulevard. Maar als je eens ergens anders wilt eten, wat dichter bij de lokale bevolking en lekkere verse vis op je bord wilt… Dan is het zonder enige twijfel een plek waar je na het eten met een voldaan ‘Caribisch’ gevoel naar huis gaat. 

Voor een echte verse vis, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij één van deze restaurantjes. Zoals het bord van restaurant Salt Water aangeeft: ‘vis wat morgen wordt geserveerd, is vandaag nog niet gevangen’!

Koredor Saltwater

Leave a Response