Restaurant De Kleine Wereld is ons niet onbekend. Gelegen aan de Caracasbaaiweg, met een prachtig uitzicht over het Spaanse Water. Daar ben ik zo nu en dan wel een hapje gaan eten. Nooit met grote regelmaat. Met name omdat mijn ervaringen niet altijd super denderend waren. En nooit heb ik goed mijn vinger erop weten te leggen waarom. Er miste iets, in ieder geval als je naar mijn mening vraagt. Daarom stond De Kleine Wereld nooit in mijn lijstje met aanraders.

 

De kleine wereld 2 logo

 

Jury voor Tabooshh!

Ergens midden april werd er een oproep gedaan op Facebook. Restaurant De Kleine Wereld zocht fijnproevers. Voor nieuwe gerechten waren zij op zoek naar de mening van een ‘jury’ en dus kreeg je deze avond alles wat je bestelde voor de helft van de prijs. Later bleek dus dat dit te maken had met een geheel vernieuwd concept. Een nieuwe kaart, een nieuwe naam, een nieuw interieur. Tabooshh!

 

Op 24 april, net voor Koningsdag,  was het zover. Youri en ik mochten komen ‘jureren’. Bij binnenkomst was al duidelijk dat Restaurant De Kleine Wereld niet hetzelfde was gebleven. Hoewel ik de locatie altijd schitterend heb gevonden, was vooral het bargedeelte mooi opgeknapt. Sfeervol en aantrekkelijk. We kregen een plekje op het vlot, waarbij ik altijd hoop niet zeeziek te worden. Dit lijkt echter wel te zijn afgenomen sinds ik op Curaçao woon en wel vaker lig te dobberen op het water. Gelukkig.

 

De gerechten

Een jongedame kwam ons uitleg geven over het keuzemenu. Het werd ons al iets duidelijker welke richting Tabooshh! op wilde gaan. Lokale gerechten alleen dan net wat anders? Zoals piska djawe in een speciaal jasje, met als ‘by’side de fried funchi with cheese. Dat werd dan ook ons hoofdgerecht. Verder koos ik voor bakbanaan beignets met geitenkaas vooraf en semifreddo de mènthe als dessert. Youri koos voor de kesio malibú als nagerecht.

 

Wat de jury ervan vond? Sommige gerechten smaakten heerlijk, andere gerechten waren niet heel bijzonder. Vooral het voorgerecht vond ik verrassend lekker smaken. Een combinatie die ik zelf nog niet eerder in mijn gerechten gebruikt heb. Not bad! En ons hoofdgerecht, de catch of the day, smaakte ook prima. Hoewel ik soms nog een beetje struggle met het juist opensnijden van zo’n hele vis (zonder graatjes die vast komen te zitten in mijn keel), heb ik er erg van genoten. Youri was iets kritischer, niet omdat het niet smaakte, maar omdat hij de vergelijking maakte met vis bereid op lokale wijze (zonder het in een speciaal jasje te steken). Elders wordt volgens hem vis lekkerder klaar gemaakt en als je het presenteert als een lokaal gerecht, dan wil je wel dat het minstens net zo goed is. Dat snap ik, ook al is hij wel een beetje verwend met (onder andere) zijn vaders kookkunsten. Om de jury checklist af te maken: fried funchi with cheese viel bij mij minder in de smaak, net als het dessert waar wat mij betreft net te weinig smaakvariaties in zaten. Het werd na een aantal happen wat eentonig.

 

kleiner

 

Conclusie

Al met al krijgt het een voldoende, maar schiet het nog niet helemaal omhoog op onze aanraderslijst. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat je normaliter een complete kaart hebt om gerechten uit te kiezen, waardoor je ook beter kan kiezen wat jij echt lekker vindt. En zeg nou eerlijk. Het is niet voor niks dat ze een oproep doen om de mening van ons te horen. Door de mening van ons, kunnen zij wellicht bepaalde gerechten nog net wat aanpassen. Dus ook al zijn wij niet lyrisch, toch hoop ik dat naar aanleiding van onze jury-adviezen, er een lekker en goed lopend restaurant bij komt. De locatie is prachtig opgeknapt. Ze hebben vriendelijk personeel. En een kaart vol originaliteit (we hebben stiekem de nieuwe kaart ingekeken). Een nieuwe naam. Een nieuwe start. Probeer het uit zou ik zeggen. Veel succes Tabooshh!

 

Benieuwd naar meer Food & Fun ervaringen op Curacao, klik hier.

Leave a Response