De afgelopen tijd is het niet ongebruikelijk dat het hele dagen grauw en grijs is of zelfs hier en daar stortregent. Op het strand liggen klinkt niet heel aantrekkelijk in de regen en ook vele andere activiteiten vinden plaats in de buitenlucht. Al snel heb je het gevoel aan huis gekluisterd te zijn. En hoewel ik dat heerlijk vind zo af en toe, kan ik me voorstellen dat het niet je ideale plaatje is voor je vakantie op tropisch Curaçao. Maar niet getreurd, er is meer te zien dan alleen de prachtige hagelwitte stranden en sierlijke palmbomen!

Musea

Eigenlijk een ‘must do’, ook als het iedere dag van je vakantie stralend mooi weer is. Het eiland kent een vrij groot aantal musea, onder andere gericht op de rijke, interessante geschiedenis die het heeft. Hoe mooi is het als je alles wat je ziet tijdens je vakantie kan zien door een ‘ik weet net wat meer over het eiland dan alleen dat het een tropisch klimaat heeft’-bril? Misschien wel het meest bekende museum is Kura Hulanda. Als je daar een kijkje gaat nemen, dan kom je al met een schat aan informatie naar buiten. Als er dan een droog momentje is kan je ook het buiten gedeelte bekijken. Andere musea die mogelijk interessant zijn: het Maritiem museum en het Tula Museum te Bandabou. Ook zijn er veel plekken waar kunst tentoongesteld wordt, zoals Landhuis Bloemhof. Als het niet regent ook de moeite waard, omdat het buiten in de tuin prachtig is. Of je kan terecht voor een tour bij Landhuis Chobolobo, daar waar de enige echte Curaçao likeur wordt geproduceerd.

Regen 3

Film en theater

Regen, regen, regen. Wat doe je dan in Nederland? Thuiszitten of juist ja, naar de bioscoop. Ook op Curaçao kan je genieten van de nieuwste films in één van de bioscopen. Wellicht denk je: ‘wie gaat er op vakantie nou naar de film?’. Goede vraag! Ik normaal niet in ieder geval. Maar waarom is het dan toch de moeite waard volgens mij? Nou, omdat een avondje bioscoop hier toch echt wel een hele ervaring kan zijn. Waar ik gewend ben dat men zacht in zichzelf lacht bij een comedy in Nederland of stilletjes traantjes wegpinkt bij een drama, heb ik hier geleerd dat het  prima is om kei hard met zijn allen te lachen of huilen. Zonder gêne. Heerlijk! Behalve dat zal je nog meer meemaken wat je niet gewend bent, zo gok ik. Een hele ervaring die je eigenlijk dus niet missen mag. Ook kan je eens nagaan of er interessante toneelstukken of dansvoorstellingen worden gegeven in Teatro Luna Blou of La Tentashon. Wie weet kom je terecht in een geweldige show van lokale talenten.

Activiteiten voor de kids

Wat te doen met stuiterende kinderen als er alleen maar regen naar beneden klettert? Geen zandkastelen bouwen en bommetjes maken dus. Maar wel trampoline springen bij Zero Gravity, spelen in het indoor speelparadijs Kidi’s Park of het zeer geliefde Adventure City. Zero Gravity en Kidi’s Park vind je in Sambil, een overdekt winkelcentrum geopend in 2015. Op een regenachtige dag kan je hier jezelf en je kinderen prima vermaken. Behalve de speelparadijzen voor kinderen, vind je hier ook allerlei winkeltjes, een food court, een bioscoop en een bowlingbaan. Dat laatste kan uiteraard ook, vooral met de net wat oudere kinderen, erg gezellig zijn. Adventure City bevindt zich vlakbij het welbekende Sea Aquarium Beach. Zelf ben ik er nooit geweest, maar als ik mag vertrouwen op de mening van véle kids, dan vermaken zij zich daar echt wel een hele dag. En een goede laatste tip is het splinternieuwe Children’s Museum Curaçao, waar kinderen spelenderwijs wijs worden!

Kidi's Park Sambil Curacao kinderen

Nog wat laatste tips bij regen

Ergens lekker gaan lunchen (vind hier enkele tips, let op de restaurants zijn niet allemaal binnen!) is altijd goed. Een lekkere hete koffie drinken als het regent, kan je hier ook gewoon bij de Starbucks. Of een lekkere cocktail drinken, zolang het terras maar overdekt is. Dat had je wellicht zelf ook kunnen bedenken. Maar wat dacht je van een goede manicure, pedicure of massage bij één van de Spa’s die Curaçao kent? Of van een ontdekkingstocht in het Curaçao Sea Aquarium? In de hoop dat het ook even stopt met regenen en je kan genieten van de mooie shows. Of als het voelt als jouw geluksdag, wat geld inzetten aan de roulettetafel in het Casino? Maar, maak niet al je geld op… Sonde als je de rest van de vakantie op een houtje moet bijten.

Sea Aquarium Uitje

Leave a Response