La Cantina del Patron. De naam van hetgeen HET tapasrestaurant van Curaçao zal moeten worden. Op een prachtige locatie, namelijk in de Nieuwstraat in Pietermaai. Voor de opening werd er dan al veel over gesproken, onder andere vanwege een massale crowdfunding waarmee het project is gefinancierd. Dat belooft wat! Wij gingen, samen met mijn broertje en zijn vriendin die op vakantie waren, vrij snel na de opening al een kijkje nemen (lees: tapas eten!).

 

Na wat research ben ik erachter gekomen dat La Cantina del Patron zou moeten staan voor zoiets als ‘het restaurant van de chef’. Het logo vind ik er wat eng en onaantrekkelijk uit zien, maar smaken verschillen. Voor de opening hebben Youri en ik op Koningsdag al een kijkje kunnen nemen, toen de verbouwing al vergevorderd was. Netjes en vernieuwend was mijn eerste indruk. En een mooie toevoeging voor de Nieuwstraat. Wij hebben het er vaak over dat het geweldig zou zijn als er meer leven in de brouwerij komt in de Nieuwstraat. Op bepaalde feestdagen is het een drukbezochte en feestelijke plek, maar de rest van het jaar gebeurt er weinig (gezamenlijk). Wie weet dat La Cantina del Patron het voortouw neemt en meer zal organiseren, wellicht in samenwerking met de overige café- en restauranteigenaren.

 

Op onderzoek uit

Half mei besloten we met mijn broertje en zijn vriendin, de proef op de som te nemen. La Cantina del Patron was net geopend en wellicht nog wat zoekende, maar wij waren te nieuwsgierig om nog een paar weken te wachten. Via internet was het reserveren van een plekje binnen no time gepiept. Bij aankomst komt de gezellige sfeer je tegemoet, doordat er rondom (het buitengedeelte van het restaurant) ook een soort bar is waaraan je kan plaatsnemen. Dat maakt het heel levendig en daardoor uitnodigend. Zelf lijkt het mij niet heel handig als je met een groep bent, omdat het lastig kletsen is als je allemaal in een rij naast elkaar zit. Maar bijvoorbeeld met een vriendin zie ik dat wel zitten. Samen genietend met een wijntje en op tafel lekkere tapasgerechtjes om van te snoepen.

 

La Cantina 4

 

Wij werden energiek ontvangen en vlot geholpen. Ons tafeltje bevond zich vrij in het midden, zodat we alles op ons gemak even goed konden bekijken. Recht voor ons de bar, waar een aantal mensen gezellig zaten te borrelen en links naast ons de open keuken. Zo’n open keuken vind ik altijd wel wat hebben. Behalve dat het transparant is hoe zij te werk gaan (een voordeel qua hygiëne), kan het ook zorgen voor interactie tussen de kok en de gasten. Verder vielen de prachtige muurschilderingen mij op, gemaakt door Sander van Beusekom van BLEND Creative Imaging. Ik ken zijn naam met name van de streetart projecten in Scharloo. Hier bij La Cantina del Patron heeft hij in iedere ruimte een ander design en daarbij passend gevoel weten te creëren. Het restaurant is namelijk opgedeeld in verschillende ruimtes met elk een eigen thema (o.a. de vismarkt en de vleeskamer). Dat is door de combinatie van accessoires, schilderingen en gelegde tegels goed overgebracht.

 

Tapas!

Op de kaart wordt duidelijk weergegeven dat er verschillende tapas te bestellen zijn, variërend in de prijs van Nafl. 7,50 tot Nafl. 17,50. Ook zijn er ‘gemengde planken’ te bestellen, zoals een kaasplank of een plank met diverse soorten vis. Na wat tips te hebben gevraagd aan de spontane jongeman uit de bediening, kozen wij ervoor per ronde 4 losse tapasgerechten te bestellen. Zo konden we op een rustig tempo kletsen en genieten. Wat overigens wel een uitdaging is met twee grote, hongerige mannen aan tafel. Binnen no time kregen we ons eerste tapasgerechtje en niet lang daarna de rest. Leuk gepresenteerd en het smaakte als je het mij vraagt heerlijk. Ook de keuzes die we daarna nog maakten, vielen goed in de smaak. Met voor mij als favoriet toch wel de ‘Calamaris a la Romano’.

 

Al vrij snel was duidelijk dat de dames meer te spreken waren over de plek en de tapasgerechten dan de heren (wat overigens niet te merken was tijdens het eten). Volgens mij vonden we het allemaal heerlijk, maar valt het concept van een tapasrestaurant niet standaard bij iedereen in de smaak. Waar ik er ontzettend van houd om rustig te kletsen, een wijntje te drinken en ondertussen wat lekkers te ‘pikken’, kan ik mij voorstellen dat een ander liever een mals en groot stuk steak geserveerd wil hebben. Die je dus ook niet hoeft te delen.

 

La cantina 2

 

Geslaagd of niet?

Al met al kan ik zeggen dat de locatie er prachtig uit ziet, het vernieuwend is, het personeel energiek en vrolijk aan je tafel komt, de gerechten vrij snel geserveerd worden en verrukkelijk smaken, er voor ieder wat wils op de kaart staat en je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Voor mij in alle opzichten zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Maar hierbij wil ik zeker ook naar voren brengen dat dezelfde ervaring in dit geval duidelijk anders werd beleefd. Hoewel wij alle vier met een voldaan gevoel weg zijn gegaan, denk ik dat het ‘tapas concept’ wellicht voor de een meer is weggelegd dan voor de ander. En dat mag.

 

La Cantina del Patron, ik kom zeker snel terug!

La Cantina eind

Benieuwd naar meer blogs in de categorie Food & Fun? Klik hier.

Leave a Response