Op de eerste dag van een spiksplinternieuw jaar mochten wij ons gelukkig prijzen met een overnachting bij Mondi Lodge. Een plek die ik allang van naam, foto’s en filmpjes kende, maar waar ik nog nooit zelf geweest was. Dus om met jullie te kunnen delen hoe deze plek eruit ziet, gingen we op onderzoek uit. Hoe zit het met de prachtige slaapplekken, de gastvrouw, de gekke donkeys en de rust?

De locatie

Met een nog wat brak, echter wel voldaan gevoel na de jaarwisseling, vertrokken wij op 1 januari richting Bandabou. Na even gecheckt te hebben waar het precies ligt, viel de afstand reuze mee. Mondi Lodge ligt net voorbij de afslag naar het populaire Blue Bay aan je linkerhand. Bij aankomst belde ik de beheerder Danita, de dochter van de eigenaren van Mondi Lodge. Door onder andere berichten op Facebook krijg ik het gevoel dat ze het runt met hart en ziel. Die hypothese mochten we nu op de plek zelf gaan toetsen. Ow, als je het telefoonnummer van Danita niet hebt, wees niet getreurd. Er staat aangegeven bij de poort dat je met vier keer flink toeteren ook aandacht zal trekken.

Na aankomst werden we met een glimlach en een ‘nieuwjaarsknuffel’ ontvangen en mochten we een kijkje nemen op het mooie en grote terrein van Mondi Lodge. Gekleurde hutjes met een dak van palmbladeren en overal waar je kijkt afwerkingen met hout. Inrichtingen met oog voor detail. Danita vertelden ons dat het zelf maken van bijvoorbeeld meubels, deel uitmaakt van het concept. Zoveel mogelijk zelfgemaakt, eco-friendly en daarmee passend in de stijl die Mondi Lodge naar buiten brengt. Haar vader schrijft hierover dat het idee achter Mondi Lodge is dat het milieuvriendelijk is, maar ook comfortabel.

Mondi Lodge palapa

Mondi Lodge Bandabou

Het Mondi Lodge gevoel

Palapa huizen met grove houten balken, zelfgemaakte meubels, daken van bladeren en andere mooie details. Een natuurvriendelijke uitstraling, dat heeft het zeker. Tijdens de rondleiding wordt er gevraagd of we bepaalde dingen, zoals blikjes kunnen scheiden voor de recycling. Ook wordt hierop teruggekomen in het boekje met informatie die je in het huisje vindt. Ondanks de hoge temperaturen vind ik overigens dat deze palapa huisjes koel blijven. In ieder geval vergeleken met ons huis! Ook dat is eco-friendly te noemen.

Bij Mondi Lodge gaat het om de kleine dingen die mijn aandacht hebben getrokken. Vrolijke schilderingen en details met positieve boodschappen. Een heerlijke eucalyptus douchegel van (zo heb ik nagevraagd) Integra Natural, een lokaal bedrijfje dat organic producten maakt. De knuffelbare ezels (papa, mama en kind) die net achter ons huisje stonden te knabbelen op hun eten. Persoonlijke aandacht. En de stilte. Tenminste… Het was één januari, dus af en toe schoten we ook omhoog in ons bed door harde klappers. Maar als er geen vuurwerk werd afgestoken, dan hoorde je enkel en alleen alle diertjes geluid maken. Honderden krekels, misschien ook wel wat kikkers en wat dacht je van een haan die je in de ochtend wakker kraait…

Bon Dia Mondi Lodge

Mondi 4

Romantisch en rustig

Mondi Lodge is populair onder de stelletjes. Dat kan ik mij voorstellen. Het is een romantische plek, weg van alle drukke toeristische plekken op het eiland. Ook honeymooners zijn gek op deze plek zo heb ik mij laten vertellen. Er staat zelfs in de planning om een ware ‘boomhut-honeymoonsuite’ te bouwen onder een prachtige grote boom op het terrein. Wat onwijs gaaf!

Ik snap de keuze wel die veel stelletjes maken. Ook wij kijken terug op een heerlijke overnachting. Hoewel wij na een dag alweer huiswaarts gingen, was het zeker een rustgevende start van het nieuwe jaar. Want zeg nou zelf… Wakker worden gemaakt doordat je ‘kukeleku’ hoort. De badkamer die zich laat vullen met een spa-geur. Een lekker kopje koffie drinken op de porch met één van de lieve honden die naast je neer ploft alsof hij je al jaren kent (ssst, ze mogen eigenlijk niet op de porch). Aanschuiven aan een leuk gedekte ontbijttafel en verwelkomd worden met een lach. Smikkelen van de special of the day. En daarna uitbuiken aan het zwembad om te bedenken wat je de rest van de dag zal gaan doen. Zonder twijfel: een ultiem vakantiegevoel!

 

Check de website van Mondi Lodge voor meer informatie!

 

Mondi Lodge ontspanning

Mondi Lodge ontbijt

Mondi Lodge ezels

Mondi Lodge zwembad

Mondi Lodge verblijf

Mondi Lodge koffie

Mondi Lodge handafdruk

Mondi Lodge drone 2

Leave a Response