Met een mooie ‘dubbele’ regenboog aan de hemel was ik vorige week zondag samen met een vriendin op weg naar Hofi Cas Cora. Dit alles in verband met een evenement op Facebook wat mijn aandacht trok: The Curaçao Vegan Food Fest. Zoals omschreven zouden we verrast moeten worden met allerlei lekkers in een internationale food court. Verse organische producten van eigen land, activiteiten voor kinderen en nog veel meer ter inspiratie voor jong en oud. 

Gezelligheid

Het enige wat dit festival mogelijk in de weg kon staan waren de regenbuien die Curaçao heel de dag door teisterde. Aangekomen bij Hofi Cas Cora konden we al zeggen dat het in ieder geval goed bezocht werd. Aan beide kanten van de weg stond het al vol auto’s van andere nieuwsgierige bezoekers. Toen wij zelf nog geen 10 stappen hadden gezet vanaf de auto, begon het weer hard te plenzen. Even twijfelde wij of het wel een succes zou worden. Maar toen na 5 minuten de regenbui weer ophield, hebben we het er toch op gewaagd.

Vegan 1 logoEn het was de moeite waard! Behalve dat ik überhaupt altijd al blij wordt van de sfeer en het uitzicht bij Hofi Cas Cora, was het nu nog gezelliger door al de kraampjes en de vele bezoekers. Hoewel wij een uur na openingstijd van het festival aankwamen, was het al vrij druk. De lekkere geuren komen direct op je af. Niet alleen van al het lekkere eten, maar ook van allerlei zelf gemaakte verzorgingsproducten. Diverse lokale farmers waren aanwezig voor de verkoop van hun microgreens of verse groenten en fruitsoorten. Na alle interessante kraampjes te hebben bestudeerd, kozen wij voor een vegetarische lasagne, die er heerlijk uit zag. En gelukkig smaakte het ook net zo lekker als het oog ons deed denken! Grappig dat je eigenlijk meer ‘proeft’ als er minder toegevoegde rommel in zit. Ja hoor, dat zet aan het denken.

Bewustwording

Vegan 3 logoExtra leuk vond ik persoonlijk dat er een zeer gemengd publiek op af is gekomen. Geen idee hoe groot de populatie van veganisten of vegetariërs op dit festival waren, maar men blijkt in ieder geval geïnteresseerd in deze stijl van leven en/of het gebruik van lokale producten. Zelf merk ik, ondanks dat ik wel vlees en vis eet, dat ik er wel mee bezig ben. Want wat wordt er tegenwoordig allemaal toegevoegd aan de producten uit de supermarkten? Eigenlijk (zo gok ik) weet men niet meer goed wat wij allen binnenkrijgen en dat vind ik wel zorgelijk.

Hoewel ik zelf eigenlijk alles lust, probeer ik hier wel meer rekening mee te houden en er meer informatie over te verzamelen. Dus ook al kan ik zelf (nog) niet goed meepraten over het onderwerp wat bij The Curaçao Vegan Food Fest centraal staat, ik ga in ieder geval al bewuster om met eten. En bewustwording is volgens mij altijd de eerste stap. De eerste stap naar meer lokale producten kopen, naar wellicht een eigen moestuintje. Maar ook zo nu en dan vegetarisch koken (wat keer op keer heerlijk blijkt) en minder toegevoegde E-nummers en andere schadelijke stoffen. Bij de gedachte ga ik mij al fijner in mijn lijf voelen.

Dit alles bij elkaar genomen, ben ik zeer zeker geïnteresseerd in weer een nieuwe editie van dit gezellige evenement. Samen zijn, gedachten uitwisselen, nieuwe gerechten proeven of verse sapjes en ook nog wat leuks kopen om mee naar huis te nemen. Een prima besteding van de zondagmiddag!

2 reacties

Leave a Response