Velen van ons zullen het spelletje wel kennen: ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’. Vroeger op school een leuke manier om het geheugen van de kindertjes te trainen. En ook nu doen we het nog wel eens voor de grap. Toch belangrijk om goed bepakt en bezakt op de plek van bestemming aan te komen. Hoewel je veel wel kan kopen in nood, is het toch fijner als je direct alles voor handen hebt. Bovendien is het op Curaçao wel iets meer zoeken naar bepaalde producten. Dus bij deze een blog met tien dingen die je echt niet mag vergeten als je naar Curaçao komt!

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen

Zwemkleding, zonnebrand en een flamingoband. Dat zijn 3 dingen die je zeker niet mag vergeten als je naar Curaçao komt. Je kan het hier ook kopen hoor, maar je wil natuurlijk zo snel mogelijk in het water liggen! En bij uren dobberen in de zee hoort ook een flinke laag zonnebrand.

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen en zomerse kleding

Lekkere luchtige kleding, korte broekjes, topjes en open schoenen of slippers. Je zal er niet van staan te kijken bij een vakantie naar een tropisch eiland. Hoewel het af en toe ietwat kan afkoelen in de avond, hoef je er hier zelden bang voor te zijn dat je te weinig warme kleding bij je hebt. Wapperende jurkjes en je flipflops daarentegen, die zou je zomaar eens kunnen missen als je het thuis laat.

Beach Curacao

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding en muggenspray

Het ligt aan de tijd van het jaar hoeveel last je van de muggen zal hebben. Voornamelijk in de regenperiode kan je flink worden toegetakeld door de gemene muggenbeten. En zeg nou eerlijk, een korte broek met allemaal rode vlekken op je benen is niet het mooiste gezicht. Wees daarom voorbereid en neem muggenspray mee. Ben je geliefd door de muggen en heb je niet voldoende muggenspray, dan is het ook wel te krijgen bij elke Botica op het eiland.

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray en een ladronchi

Iets waar je meestal pas achter komt als je bijvoorbeeld je telefoon wil opladen is dat de Europese stekkers niet passen in de stopcontacten van Curaçao. Stom, stom, stom. Afhankelijk van waar je verblijft, kan het een must zijn om een tussenstekker bij je te hebben. Niet bij je? Natuurlijk kan je een ladronchi kopen op Curaçao, maar dan moet je misschien de eerste nacht even zonder telefoon overleven. Ook geen ramp toch?

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray, ladronchi en wandelschoenen

Wij merken het ook vaak genoeg bij ons eigen bezoek dat hun koffer gepakt is net alsof ze 24/7 zich zullen bevinden op het strand of in de zon. Dat je beter zoveel mogelijk luchtige kleding mee kan nemen klopt, maar als je wat van de natuur wil zien dan komen goede wandelschoenen wel van pas.

Naast onze mooie stranden heeft Curaçao ook prachtige natuur waar veel te bewonderen valt. Zeer bekend is de Christoffelberg (lees onze blog met tips hier), maar je hebt ook tal van andere plekken waar je een lekkere wandeling kunt maken. Dichte schoenen zijn hier zeker een aanraden want die dorens van de cactussen en wabi’s zullen zo je slippers doorboren.

Wandeling Jeremi Curacao

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray, ladronchi, wandelschoenen en een goed boek

Veel mensen (vooral de jongeren onder ons) zien een vakantie naar Curaçao als een feestje. De een wat meer dan de ander. In meerdere van onze blogs kan je al lezen dat Curaçao veel meer te bieden heeft dan feesten en volop zonnen. Één van de dingen wat je op Curaçao ook zeker kan doen is heerlijk bijkomen van je welverdiende vakantie (vind hier tips voor een ontspannen vakantie). Dit gaat natuurlijk prima samen met het lezen van een goed boek.

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray, ladronchi, wandelschoenen, een goed boek, en je rijbewijs

Een auto huren op Curaçao vind ik toch echt een must. Als je op Curaçao bent zie je genoeg grote bussen en kleine busjes rondrijden, maar het is wat minder gestructureerd dan je waarschijnlijk gewend bent. Best leuk om de uitdaging aan te gaan en je geduld op de proef te stellen. Maar als je gemakkelijk van A naar B wil gaan, zonder al te veel nadenken en lang wachten, dan neem toch maar je rijbewijs mee.

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray, ladronchi, wandelschoenen, een goed boek, je rijbewijs en medicatie

Als je specifieke medicatie nodig hebt, dan zou ik aanraden er ruim voldoende van mee te nemen. Hier op het eiland zijn veel medicijnen ook wel te verkrijgen, maar het zou maar net als jij hier bent niet beschikbaar zijn. Niet handig! Je gezondheid gaat altijd voorop. Als je niet gezond bent, kan je ook niet genieten van je vakantie. Dus dubbelcheck je medicijnenvoorraad!

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray, ladronchi, wandelschoenen, een goed boek, je rijbewijs, medicatie en je spiegelreflexcamera

Curaçao is prachtig. Mooie natuurgebieden, de groen blauwige heldere zee en de fotogenieke gekleurde huisjes. Natuurlijk hebben we tegenwoordig telefoons met erg goede camera’s. Maar als (hobby)fotografe zou ik toch echt niet mijn spiegelreflexcamera thuis laten liggen als ik naar een schitterend paradijs als Dushi Kὸrsou ga.

Ik ga op vakantie en ik neem mee? Zwemspullen, zomerse kleding, muggenspray, ladronchi, wandelschoenen, een goed boek, je rijbewijs, medicatie, je spiegelreflexcamera en guldens (je pinpas)

Op Curaçao kom je niet ver met euro’s. Alhoewel, op veel toeristische plekken zullen ook euro’s en dollars wel worden aangenomen. Maar om te genieten op iedere plek van Curaçao en ook de meer lokale plekjes te ontdekken, zijn guldens wel handig. Zelf vind ik het ook prettig, omdat je dan niet steeds hoeft om te rekenen als je in de winkel iets wil kopen (wat in guldens staat weergegeven). Eigenlijk zouden we hier moeten zeggen dat je je pinpas mee moet nemen en niet zozeer guldens. Je kan hier uiteraard gewoon guldens pinnen. Dus zolang je een pinpas hebt en wat geld op je rekening, komt het helemaal goed hier!

Leave a Response