Genieten op het tropische Curaçao, maar je waant jezelf op het platteland. Hofi Cas Cora een ware hotspot voor een heerlijke, gezonde lunch gemaakt van producten van eigen bodem. Hoewel het inmiddels alweer een tijdje bestaat (vanaf juli 2014 om precies te zijn) en het ieder weekend tegenwoordig bomvol zit met reserveringen, weet ik nog goed dat ik de eerste keer hier een kijkje ging nemen. Blij verrast, met een heel nieuw concept op het eiland, heb ik genoten van zowel het eten, de ambiance als het uitzicht.

 

Hofi Cas Cora 2 logo

 

‘Farm to table’ brunch spot

Hofi Cas Cora bevindt zich, zoals de naam al verklapt, achter de Cas Coraweg. Wanneer je de straat inslaat net voor de benzinepomp (gelegen naar het Radulphus College) en de weg volgt, kom je vanzelf aan je linkerhand een bord tegen die aangeeft waar je moet zijn. Wanneer je het terrein oprijdt, verandert de sfeer al van het drukke leventje vol files en stinkende auto’s, naar een rustig plattelandsbestaan. Er staan diverse prachtige gebouwen, waarvan de meeste vervallen en zijn en eventueel nog opgeknapt moeten worden. En wanneer je doorrijdt tot het ‘restaurant’ van Hofi Cas Cora, snap je waarom dat ik mijn verhaal begon met de vergelijking met het platteland.

Een ‘farm to table’ brunch spot. Zo wordt deze hotspot genoemd op hun Facebookpagina. Het overstijgende doel van Hofi Cas Cora is het vragen van aandacht voor de lokale farmers. Oftewel bewustwording van al hetgeen wij op eigen bodem kunnen produceren. Aangezien wij een eiland zijn en anders vooral afhankelijk zijn van import, is dit onderwerp niet onbelangrijk! Het menu van Hofi Cas Cora verandert dan ook, naar gelang de producten die zij op dat moment zelf geoogst hebben of via andere lokale farmers verkrijgbaar zijn. Dit maakt het concept creatief. En die creativiteit is niet alleen terug te vinden in de gerechten.

 

Een ‘totaal’ ervaring

Ik zou het een totaalervaring willen noemen. Wanneer je plaatsneemt aan tafel, dan komt er een vrolijke dame zingend en dansend je tafel tegemoet. Ik heb het nu over een van de verschillende medewerkers, die ik het meest aan mijn tafel heb gezien (of de meeste indruk heeft gemaakt). Zij kan je alles uitleggen, in een mix van Spaans, Papiaments en Engels. Tot je het begrijpt. Door haar benadering, is je ontbijt, brunch of lunch eigenlijk al een succes. Ook de details in de aankleding van de tafel, de kaart, de bar en al het andere wat hangt aan de muren of het plafond, passen perfect in het plaatje. Een mix tussen industrieel en vintage. Als ik daar rondkijk, word ik weer geïnspireerd met nieuwe interieur ideeën voor ons huisje. Ow, een leuk detail: zelfs het toilet vind ik op een creatieve wijze in elkaar gezet.

En ik ben nog niet eens begonnen over het eten. De creativiteit is nog wel het meest terug te vinden in de keuken en dus uiteindelijk op je bord. De verschillende smaken die gecombineerd worden zijn heerlijk en zou je zelf niet zo snel verzinnen. Dat maakt het interessant. De gerechten die ik tot nu toe heb geproefd van Hofi Cas Cora hebben allemaal iets wat verrassend is. Vooral de combinatie van een hartig gerecht met een zoete toevoeging, doet het voor mij goed. De gerechten zijn niet allen erg groot op het eerste oog, maar ik ben altijd voldaan na een brunch. Misschien komt dat omdat ook alle andere zintuigen verwend worden. Want zeg nou eerlijk, zo’n uitzicht kom je niet vaak tegen op ons ‘Dushi Korsou’.

 

Hofi Cas Cora vol tot leeg logo klein

 

Check it out!

Hofi Cas Cora is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor een lekker hapje en drankje, maar organiseert ook regelmatig andere interessante evenementen die de moeite waard zijn. Lees onder andere onze blog over de Curaçao Vegan Food Fest. Ook de wekelijkse yogalessen blijken het erg goed te doen. Daar ga ik binnenkort ook eens een kijkje nemen.

Ik raad een ieder aan eens een kijkje te nemen bij het unieke concept van Hofi Cas Cora. Voor het geld hoef je het niet te laten, want je bent niet meer (en misschien zelfs wel minder) kwijt dan bij een willekeurig ander restaurantje. En je krijgt er een totaal vernieuwende ervaring voor terug. Laat je zintuigen geprikkeld worden en kom tot rust onder het genot van het heerlijke eten van eigen bodem!