Steakhouse El Gaucho (een bekende naam op meerdere plekken ter wereld) kent op Curaçao twee locaties. Beide locaties hier op Curaçao kennen een mooi uitzicht. In Rooi Santu ben ik nog niet geweest, maar van vakantiegangers had ik daar al goede verhalen over gehoord. Voor het kerstdiner met Youri samen, kozen wij voor het restaurant te Piscadera, die twee jaar geleden geopend is, zo werd ons verteld door een van de vriendelijke jongens uit de bediening.

 

Zo gezegd zo gedaan, op tweede kerstdag reden wij naar El Gaucho, voor een (zo hoop je dan) heerlijke maaltijd. De auto konden wij recht voor de deur parkeren en bij binnenkomst werden wij direct vriendelijk ontvangen. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze. Helaas stond onze reservering die ik telefonisch enkele dagen daarvoor had doorgegeven, niet genoteerd in hun agenda. Maar daar werd flexibel mee om gegaan. Alsnog kregen wij een tafel met mooi uitzicht en werd ons binnen enkele minuten de kaart aangeboden. Met kerst is het vaak bij restaurants mogelijk om à la carte te bestellen of een kerstmenu te nemen. Dat laatste is vaak voordelig en in dit geval stonden er ook heerlijke stukken vlees en vis op dit keuzemenu. Voor ons was de keuze snel gemaakt. Een lekker flesje Chardonnay uit Chili (niet dat wij zo’n ontzettende fijnproevers zijn, maar toevallig was deze wijn al eerder goed in de smaak gevallen bij mij) en het kerstmenu.

 

Al genietend van de fles wijn, het uitzicht en elkaars gezelligheid, kwam onze vriendelijke ober al gauw bij ons met het hoofdgerecht. Een flink stuk Hanging Tender (als ik het mij goed herinner zo’n 300 gram), met als side order frietjes. De presentatie was goed, maar de smaak nog beter. Heerlijk! Een mals stuk medium gebakken Hanging Tender, wat smelt op je tong. Ik kan je zeggen, dat is niet verkeerd! Doordat deze (blijkbaar erg goede) kok zeer snel was, hadden wij nog geen tiEl Gaucho 2 logojd gehad om van de saladebar gebruik te maken. Daar had dus wat meer tijd tussen mogen zitten. Maar wij vonden het geen straf om de salade tussendoor te halen en op te eten tegelijkertijd met het hoofdgerecht. Na het hoofdgerecht hadden wij wel even een pauze nodig en hebben wij gevraagd even te wachten met het dessert. Dit was geen probleem. Tijdens deze ‘pauze’ begon het helaas wel knetterhard te regenen! Met onze glaasjes wijn in de hand renden wij voorzichtig (gezien de gladde tegels) naar binnen.  Hoewel wij een prima plek aan de bar vonden, kan ik mij voorstellen dat dit een vervelende kant is van het regenseizoen op Curaçao. Het is gewoon onvoorspelbaar. Opeens begint het hard te waaien en dan weet je alweer hoelaat het is. Voor ons was het echter wel gezellig om aan de bar nog een wijntje te drinken, met het getik van de regen op de achtergrond, om vervolgens daar te genieten van ons dessert; een tiramisu. Het wordt een beetje flauw, maar ook op het dessert was niks aan te merken. Hoewel de regen zichtbaar zorgde voor wat onrust en stress voor het personeel, toch hebben zij ook dat prima opgelost en werden wij niet vergeten. Al met al een zeer geslaagd diner bij El Gaucho!

Leave a Response