Begin dit jaar heb ik mijn baan opgezegd en ben ik op reis gegaan. Ik wilde naar Australië. Ik was nieuwsgierig naar hoe het continent aan de andere kant van de wereld eruit zag. Hoe de mensen zouden zijn, de gebruiken, het landschap, het vele surfen, de kangoeroes en koala’s. Noem maar op. I wanted to see it all – geen idee wat ik moest verwachten, maar het kriebelde al jaren. Het reizen, het vrij zijn, de spontaniteit en de flexibiliteit, dat wilde ik opzoeken.

Aangekomen en dan…

Wat ik je al kan verklappen, is dat ik het al had. Maar soms moet je even uit je ‘eigen wereld stappen’ om het te zien. Op momenten doet afstand en tijd wonderen. Maar goed, dat realiseer je je later 😉 Uiteindelijk daar aangekomen, begon ik me te oriënteren. Waar ga ik nu eigenlijk heen, wat wil ik zien en wat wil ik nu doen? Dat waren vragen waar ik gaande weg antwoord op kreeg. De ene week na de andere bedacht ik wat mijn volgende stap zou zijn. Of het nu een rondtrip was door Tasmanië, een autotrip van bijna 3500 km van Melbourne naar Perth, werken in ruil voor een slaapplek in een berggebied in Victoria of op een huis passen in Perth, het kon allemaal en ik deed het allemaal.

Nieuwe omgeving en bekende gezichten

Zo was ik vervolgens van Perth naar Darwin en van Darwin naar Cairns gevlogen en had ik gedoken in The Great Barrier Reef. Daarna vloog ik weer naar Sydney om mijn vader te ontmoeten. Hij was ook erg nieuwsgierig naar Australië en het ‘backpacken’. Samen hebben wij 3 weken gereisd en zijn we ook in Nieuw Zeeland beland; in de vrieskou met de mooiste landschappen. Het was echt een mooie ervaring; met je pa hostels in en uit en een deel van het Zuidereiland ontdekken. Uren lang kletsen en lachen in de auto en stil worden van het landschap. Wat een ervaring.

Al gauw nadat mijn vader weer terug keerde naar Curaçao, begon ik na te denken over een nieuw avontuur en nieuwe omgeving. Ik wilde weer wat anders. Zo belandde ik op de boog van Zuid Oost Azië, waar ik bijna een maand heb rondgereisd voordat ik mijn vriend weer ontmoette. Samen hebben we weer nieuwe herinneringen mogen opdoen en na enkele weken Indonesië voor een deel ontdekt te hebben, begonnen we aan onze terugreis naar huis, Curaçao.

Weer een nieuw avontuur en blijven genieten

Veel mensen vragen me of ik geen kansen kon pakken in Australië en of het land niet beter bij me paste. Maar gek genoeg, los van hoezeer ik genoten heb en jaren lang nieuwsgierig was geweest, merkte ik aan mezelf echt ‘Oost West, thuis best’. De vrijheid en flexibiliteit, heb je hier ook. Mogelijk vergeten we dat soms door de routine die we volgen, maar het is er. En met veel nieuwe energie kijk ik er nu ook naar uit om alles hier weer op te pakken en te blijven genieten. Ook hier is nog veel te ontdekken!

Leave a Response