Curaçao staat voor veel toeristen bekend als de plek voor een ultieme party-en-uitbrakken-op-het-strand vakantie. Ik geniet hier absoluut ook wel eens van een biertje in mijn hand. En ik zal niet ontkennen dat er zeker heerlijke strandfeestjes zijn. Maar er valt ook een andere kant te belichten. Een kant die jou aan zal spreken, als jij even echt tot rust wil komen. Na een jaar lang hard werken en weinig tijd voor jezelf en elkaar te hebben gehad, is Curaçao ook een prachtige bestemming.

De rust opzoeken op het strand

Dat je het strand zal opzoeken tijdens jouw vakantie op een tropisch eiland lijkt mij niet gek. Maar je kan hier keuzes in maken. Enerzijds kan je kiezen voor de drukte en zeker ook wel de gezelligheid van bijvoorbeeld de stranden bij Sea Aquarium en Jan Thiel. Ook wel dichtbij de toch wel grotere vakantieverblijven, dus vaak een logische keuze. Maar je kan ook (meer) rust opzoeken, door te gaan naar de wat minder populaire stranden. Denk hierbij aan Caracasbaai (heerlijk in de vroege ochtend of de namiddag) of Moomba (een nieuwe ontdekking voor mij).

Of als je wat verder weg wil en kan rijden, dan kent Bandabou ook een hoop rustige baaien. Neem eens een kijkje bij landhuis San Juan en rij dan door naar één van de stranden waar je waarschijnlijk alleen zal zijn. Vergeet niet je koelbox gevuld met ijs, drinken en wat lekkers mee te nemen. Je vindt hier geen faciliteiten. Maar wel het geluid van de aanspoelende golven, mooie bomen voor een schaduwplekje en alleen maar natuur om je heen. Mindfulness op Curaçao.

Drijven in zee Curacao

Een dagje verwennerij in de spa

En welke plek kan ik je beter aanraden als je wil ontspannen dan 8 the experience? In Nederland loop je een dag lang rond in een spa waar zoveel verschillende sauna’s en baden zijn, dat je aan het eind van de dag nog niet alles gezien hebt. Hier moet je het niet van de diversiteit aan sauna’s hebben, maar wel van hetzelfde gevoel. Niet zoveel hoeven. Af en toe bubbelen met een te mooi uitzicht. Een boekje lezen op een lekker bedje onder een palapa. Een keer de sauna in of misschien toch kiezen voor het stoombad. En als je jezelf helemaal wil verwennen dan boek je er uiteraard een massage bij (of andere verwennerij). Ik moet toegeven dat de massages die ik elders heb gehad, niet kunnen tippen aan de massage bij 8 the experience. Dubbel en dwars je geld waard.

En over stranden gesproken. De trap af vanuit 8 the experience en je komt uit bij Karakter. Hoewel het tegenwoordig wel populair en bekend is geworden, hangt er toch nog een rustgevende sfeer. Je hoeft er niet te betalen voor entree of je bedje. Maar maakt dan wel gebruik van hun keuken en bar. Lekkere drankjes en hapjes genoeg, dus ook dat past wel in het rijtje vol goddelijkheden en verwennerij. Ontspannen to the max!

8 the experience

Een yogales, duiken en natuurwandelingen

Yoga is niet alleen populair op Curaçao natuurlijk. Maar hoe lekker is het om yoga in de buitenlucht te kunnen doen? En misschien nog wel idyllischer dan dat; in zee op een SUP board! Nou dat kan hier dus allemaal.  Zelf pik ik hier en daar maar al te graag een lesje mee. Binnen in een zaaltje bij Eelke Esser. Maar af en toe is het ook heerlijk om dat op een ontspannen plek in de buitenlucht te doen. De master van de SUP yoga is Liberty Yoga (Dushi SUP). Ik moet eerlijk bekennen, dat ik dat nog moet gaan ervaren. Maar de plaatjes te zien op haar pagina, spreken boekdelen.

En duiken (een ervaring waar ik in deze blog meer vertel). Dat moet je eigenlijk gewoon gaan ervaren, om te zien of het jou ook een ultiem gevoel van vrijheid en rust geeft. Je bent weg uit je eigen wereld en betreedt een compleet andere wereld. Een wereld waarin wij niet thuishoren, maar waar wij wel als gast welkom zijn. Mits wij lief met de onderwaterwereld omgaan natuurlijk! Eerder heb ik het woordje Mindfulness in mijn mond genomen. Nou, dat past in dit stukje ook wel thuis. Je hoeft niet te praten of sterker nog, je kán niet eens praten. Je bent je mega bewust van je ademhaling die je duidelijk hoort. En je zintuigen staan op scherp. Daag, moeilijke gedachten van de bovenwaterwereld! 

Oeh en die natuurwandelingen. Natuurlijk is de wandeling naar de top van de Christoffelberg heel bekend. Maar dat is dan ook te merken aan de stroom aan mensen die daar toch wel dagelijks de weg naar de top proberen te bereiken. Meer ‘zen’ is het om een mooie wandeling te maken in een rustiger gebied, te denken aan Jeremi (zie blog) of wat dichter bij huis de Kabrituberg (zie blog). Als je andere plekjes wilt ontdekken, dan raad ik je aan even te kijken op de Facebookpagina van Mondi Addiction. Zij gaan nog wel eens georganiseerd naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van het eiland! 

Het stimuleren van de smaakpapillen

Voor mij horen mooie restaurants in een rustige, het liefst natuurlijke omgeving, zeker ook in het ‘zen’ rijtje thuis. Ik voel mij ontspannen door alles wat mij even weghaalt uit de drukte. Het stimuleren van je zintuigen, in dit geval je smaak, zorgt even voor stilte in alle ruis. Direct denk ik dan aan één van mijn old time favorieten: Hofi Cas Cora. Hofi Cas Cora ademt het woord ZEN met hoofdletters. En het is alleen maar steeds meer aan het ontwikkelen tot een sereen paradijs. Het farm to table concept, zorgt ervoor dat je zelf ook zin krijgt om thuis te beginnen aan een moestuintje. En bovendien wordt je gestimuleerd even echt te proeven wat je eet door een verrassende combinatie aan smaken.

Behalve Hofi Cas Cora zijn er inmiddels al veel plekken waar ik een vergelijkbaar gevoel bij krijg. Te denken aan Number Ten en Beyglz., als het niet te druk is. En zeer zeker ook Klein Santa Martha met het geweldige uitzicht. Minder spectaculair op het eerste oog, maar wel heel puur en vredig, zijn de visrestaurants te vinden achter de waterfabriek (in deze blog lees je wat je hier allemaal kan krijgen). Vergeet ook niet dat de meer ‘onbekende’ plekken die niet centraal liggen, je soms blij kunnen verrassen. Dus doe eens gek en sla gewoon eens dat ene straatje in om te kijken waar je uitkomt. Ook dat, hoort voor mij hierbij.

En tot slot, een rustgevend verblijf

Je hebt op Curaçao tal van prachtige resorts, hotels, appartementen en villa’s waar je kan verblijven. De meeste vind je, net als in andere vakantielanden, in de drukkere gebieden. Of meer toeristische gebieden, zoals dat ook wel genoemd wordt. Maar in Bandabou, de rustigere kant van Curaçao, vind je ook pareltjes! Wij hadden het geluk dat wij na de drukte van december, mochten kennismaken met het meest rustgevende plekje om te verblijven. Althans, ik ben nog niks tegengekomen wat zo rustig en mooi is. Je leest er meer over in mijn blog over deze fijne plek met de naam Mondi Lodge. Ohja, het is ook super romantisch 😉

Mondi Lodge palapa

 

Leave a Response