Wist je dat een struisvogel dodelijk kan uithalen met zijn poot? En dat struisvogels hun kop helemaal niet in het zand steken? Dit en nog veel meer zijn wij te weten gekomen tijdens de tour bij de Ostrich Farm oftewel de struisvogelboerderij. Wij werden uitgenodigd vanuit de samenwerking met Dushi Vip Card om kennis te maken met de boerderij, de struisvogels en het eten bij restaurant Zambezi. Dus zo gezegd, zo gedaan. Wij gingen op weg naar het natuurgebied waar de Ostrich Farm gelegen is, namelijk op de weg naar Groot St. Joris.

Ostrich Farm uitzicht

Ostrich Farm

Aangekomen op het terrein van de Ostrich Farm werden we verwelkomd door een paar prachtige pauwen. Die waren hun rust aan het nemen op de houten balken bij de ingang. Ook zaten er een stel schattige donzen kuikentjes te piepen om aandacht te trekken van moederkip. Bij binnenkomst kan je jezelf inschrijven voor een ‘safaritour’ over de Ostrich Farm die ieder uur vertrekt. Als je dan nog even moet wachten tot het zover is, dan valt er genoeg te zien. Er is een uitkijkpost waar je op kan, een mini museum en tal van dieren die rondlopen zoals spelende lammetjes.

Na een half uurtje wachten, mochten we in de safari bus op weg naar de struisvogels. Om de zoveel meter stopt deze bus, zodat de chauffeur je van meer weetjes kan voorzien en je vragen stellen kan. Onderweg kwamen we twee verschillende soorten tegen en ook kleine struisvogeltjes. We kwamen nieuwe dingen te weten en leerden meer over de Ostrich Farm.

Interessant, maar er borrelde ook wel een apart gevoel omhoog. Ergens toch wel sneu, wilde dieren die het moeten doen met een stukje grond en de ongeschreven regels van de beheerders. Wat natuurlijk geldt voor alle dieren in gevangenschap of in een farm waar het nou eenmaal gaat om voortplanting. Dat hadden we dus vantevoren ook wel kunnen bedenken. Er werd tijdens de tour echterook verteld dat het mogelijk is om op struisvogels te ‘rijden’, wat wij wel al eerder gehoord hadden. Blijkbaar komen er bijna dagelijks mensen een ritje maken. Maar dat is dus een onderdeel waar wij persoonlijk duidelijk niks voor voelen.

Ostrich farm struisvogels voeren

Zambezi lunch

Na uiteraard de bekende struisvogel-voer-foto te hebben gemaakt, was het tijd om onze buiken te vullen. Je kan bij Zambezi ook struisvogel eten in de vorm van een steak, hamburger of carpaccio. Maar voor degene die zich daar niet heel erg toe aangetrokken voelen zijn er genoeg andere gerechten te vinden. Simone en haar moeder kozen voor een speciale lunchmaaltijd met een soepje en drie verschillend belegde broodjes. En ik, had zin in frietjes en kippenvleugeltjes. Het eten smaakte goed en ook heb je een mooi uitzicht. Behalve de spelende lammetjes, kan je ook genieten van een stukje van de Sint Joris Baai.

Jammer dat het vrij rustig was in het restaurant. Wellicht zouden wat kleine aanpassingen het restaurant en de omgeving nóg gezelliger kunnen maken en daardoor misschien ook drukker. Maar al met al hebben we een prima dag gehad, een lekkere lunch en weer een nieuwe ervaring op ons eiland erbij!

Zambezi restaurant

Leave a Response