Dradu, Mula, Tuna en Red Snapper zijn toch wel de vissoorten die vaak op het bord van de lokale bevolking verschijnen. Het past prima in een heerlijk lokaal gerecht. Het is niet perse de vis die het lokaal maakt maar voornamelijk de bereidingswijze. Veel mensen denken toch vis is vis. Maar dat is een belediging! Ook al is de bereidingswijze behoorlijk ‘simpel’ merk je toch een wezenlijk verschil tussen vis door mij klaargemaakt of door mijn oma. Ik weet nog vroeger dat op Goede Vrijdag mijn oma en/of tantes vaak voor ons vis klaarmaakte, omdat mijn vader (volgens hem) toch niet helemaal de juiste smaak kan krijgen.

De Visserij te Piscadera

Vanuit een toch wel kieskeurige vader heb je dan ook vaak een meningsverschil waar de beste vis te verkrijgen is. Na al een kijkje te hebben genomen bij het bekende Plasa Bieu (lees hier: Smullen van de lokale keuken van Plasa Bieu, hopi dushi!) en de zeer bekende (bij de lokale bevolking) restaurantjes tras di waterfabriek ( lees hier: Caribisch gevoel en vers gevangen vis bij Koredor) gaan wij nu eens een kijkje nemen bij het vrij nieuw geopende restaurant De Visserij.

Voor de mensen die het nog niet kennen bevindt de Visserij zich in Piscadera, net naast Pirate Bay. Een perfecte locatie voor een visrestaurant aangezien de vissersboten zo kunnen komen aanvaren om hun verse vangst af te leveren. De locatie geeft ook nog eens de ruimte om het groots op te zetten en daar hebben ze ook gebruik van gemaakt.

De Visserij Piscadera

Verse vis zelf uitzoeken

Het concept is een tamelijk nieuw concept voor Curaçao. Bij de ingang kan je helaas wel verwelkomd worden door een aardig lange rij, waar wij door vrienden al voor gewaarschuwd waren. Jammer genoeg heeft dit ervoor gezorgd dat wij de eerste keer weer weg waren gegaan omdat het te lang duurde. Dit kan voor sommigen een afknapper zijn, maar wij bleven toch nieuwsgierig. Na een week hebben we het dan ook weer geprobeerd. Dit keer iets vroeger en op een avond die wij heerlijk vrij hebben gelaten om te doen waar wij zin in hadden.

Aangekomen werden wij weer verwelkomd door een rij, maar dit keer gelukkig wat korter. Na even gewacht te hebben (circa 10 minuten) waren wij aan de beurt. Je mag je eigen stuk vis kiezen, want je betaalde immers per aantal gram. Ik als echt visliefhebber koos natuurlijk voor het grootste stuk vis wat er was. Terwijl Simone veilig ging voor de Yellow Fin. En dat gecombineerd met friet. Eigenlijk vindt ik dat je vis met rijst moet eten, aangezien ik dat gewend ben van thuis uit, maar ik dacht doe eens gek!

De Visserij Piscadera

Razendsnel en smullen maar

Na besteld te hebben kreeg je een bordje mee met je bestelnummer. Vervolgens kom je er pas achter hoe groot het restaurant eigenlijk is. Het publiek die avond was erg gevarieerd met zowel lokale gasten als toeristen. Het is altijd een goed teken als er Curaçaoënaars zitten bij een visrestaurant. Vervolgens kan je zelf kiezen waar je gaat zitten om later te gaan genieten van wat je besteld hebt. Iets wat ik erg leuk vind is dat er een open keuken is en je goed kan zien hoe de binnen gekomen vis werd schoongemaakt, klaar werd gemaakt en zo geserveerd werd aan de klanten. Als je nog twijfelde over de versheid van de vis, dan wordt dit op deze manier weggenomen.

Wat zowel mij en Simone verbaasde was dat het eten behoorlijk snel geserveerd werd. Iets wat door ons als erg fijn werd ervaren aangezien wij beiden flinke trek hadden. Van de opmaak moet je het niet hebben, maar Simone gaf aan het wel passend te vinden bij het concept. Zowel de Yellow Fin als de Mula werden ontvangen met veel ‘mmm’s’ tijdens het eten daarvan. Als je het mij vraagt proef je goed dat het verse vis is. Lekker simpel gekruid (zout en peper) en niet teveel poespas. Zo hoort het als je het mij vraagt.

Ontzettend romantisch uit eten gaan is het niet, maar het is er wel erg gezellig. Er hangt een goede sfeer en je ziet de mensen om je heen ook genieten. Ons zien ze wel terug bij de Visserij om nog wat andere soorten verse vis te proeven!

De Visserij Tuna

Leave a Response