Hoewel zaterdag de meeste mensen kiezen voor de Happy Hour bij Zanzibar dachten wij (Simone en ik), laten we eens wat anders gaan doen! Al snel kwamen wij op het idee om eens een kijkje te gaan nemen bij de pas geopende cocktailbar: Luke’s Cocktailbar.

 

Rond een uurtje of 8 kwamen wij daar aan. We werden geholpen door een van de vrolijke bartenders. De kaart zag er vrij simpel uit, maar dat maakte hem juist leuk. Op de kaart had je tot wel 20 verschillende cocktails (ik heb ze niet geteld). Het mooiste hiervan is dat er enkele alcoholische drankjes opstaan die je normaal nooit drinkt, maar waar je wel nieuwsgierig door wordt gemaakt.

 

Gezien de variëteit van cocktails op de kaart, hebben we toch maar even advies gevraagd aan de vriendelijke bartender. Dat was uiteraard geen probleem! Een gedetailleerde uitleg over de verschillende cocktails werd gevolgd door: “maar we hebben ook bier”. Daar kwamen we natuurlijk niet voor, dus hebben uiteindelijk gekozen voor de cocktails ‘Hopped up’ en ‘Copacabana Cooler’.

 

Luke's cocktailbar 1 logoNa de bestelling te hebben gedaan hadden we even tijd om rond te kijken. Wat is Luke’s Cocktailbar een gezellig en knus barretje! De combinatie van het gebouw (een typisch Curaçaos huisje), de kleur en de authentieke inrichting, maakt dat het precies past bij het plaatje van een hippe cocktailbar. De toen vier aanwezige bartenders pasten bovendien met hun uitstraling en kleding perfect bij het geheel. De ligging, naast een bekende drukke weg van Curaçao, werd al snel vergeten (of als niet erg ervaren) door de sfeer die er hangt en het toch wel mooie uitzicht op het Julianaplein.

 

Enkele minuten later werden onze cocktails geserveerd. Die zagen er mooi en chique uit, nog leuker dan verwacht! Na de zachte (gezien wij niks wilde verspillen van de cocktails) ‘ching-ching’, namen we onze eerste slok. En ja hoor, ik merkte meteen dat de cocktails gemaakt zijn met passie. Het smaakte niet zoals de standaard cocktails die overal geschonken worden, zoals Strawberry Daiquiri, Sex on the Beach etc., maar als een ‘echte’ cocktail. Een samenvoeging van alcohol, wat fris of fruitigs en specerijen. De cocktail met de naam ‘Hopped up’ is erg fris en de ‘Copacabana Cooler’ kruidig, maar ook niet al te zwaar. De combinaties die gebruikt worden, zorgen ervoor dat je echt even stilstaat bij wat je proeft. Wij hebben er allebei van genoten en zijn er zeker in geïnteresseerd om nog meer van deze spannende combinaties te proberen. Het heeft ons nieuwsgierig gemaakt naar meer. Volgens mij is Luke’s cocktailbar dan ook zeker een aanrader! Enerzijds om de spannende cocktails eens uit te proberen, maar ook als je zin hebt om een ander drankje te doen bij een knusse en gezellige bar. Luke’s Cocktailbar is een blijvertje!

1 reactie

Leave a Response