Dushi VIP Card heeft behalve verschillende winkels en restaurants, ook best een aantal sportieve en leuke activiteiten op hun lijst met partners staan. Daar is Curaçao Jeep Experience er één van. Wij werden uitgenodigd om een hele dag met hen mee te touren over het eiland. En dan met name over de ruige noordkant van Curaçao.

Ontmoetingsplek

De eigenaren van de Curaçao Jeep Experience vragen aan hun gasten om te verzamelen bij hun bedrijf en tevens woonhuis. Vanuit hier worden behalve tours gegeven ook jeepjes verhuurd. Aangekomen op het adres te Grote Berg, werden wij ontvangen met koffie en thee. Langs de kant van de weg stonden de jeepjes, toen nog schoon, te wachten op een spectaculair ritje. De eigenaren van de Curaçao Jeep Experience gingen vandaag beiden mee, net als de (schoon)ouders en twee jonge stelletjes die op vakantie waren. Na kennisgemaakt met elkaar en iets ondertekend te hebben, mochten we achter het stuur kruipen van één van de jeepjes. Wij zaten met zijn tweeën in één jeepje. Je kan ook met in totaal vier personen in een jeepje zitten, waarbij je tussendoor een aantal keer mag wisselen.

Jeep crossen off road Curaçao

Playa Hundu, uitzicht Santa Martha Baai en het verlaten resort

Het eerste gedeelte van de rit heb je even de tijd om gewend te raken aan je jeep. Je rijdt dan namelijk op verharde wegen en dus kom je nog geen uitdagingen tegen. Allereerst zijn we richting Playa Hundu gereden. Een strandje die ik dacht te kennen van naam, maar waarschijnlijk heb verward met Playa Hulu. Bij Playa Hundu waren wij nog nooit geweest en dat is vrij logisch. Je komt flinke rotsen en gaten tegen, dus het is wel handig als je hier met een geschikte auto naartoe gaat. Bij Playa Hundu aangekomen zijn Youri en ik met een stuk meloen en wat te drinken in ons hand gaan rondlopen. Een mooi verlaten strand, zoals je dat ziet op tropische plaatjes. Met aan de ene kant zo’n mooie boom waar je lekker in kan klimmen en aan de andere kant een trap die uitkomt bij een huis. Nieuwe plekjes ontdekken is altijd leuk!

Daarna reden we terug over de rotsen om vervolgens een beetje naar boven te klimmen voor het mooie uitzicht over de Santa Martha Baai. Voor velen wel bekend, maar zo niet, dan is het absoluut de moeite waard. Dit uitzicht staat zeker in mijn top 3 van Curaçao. En als je dan toch al hier bent, dan kan je natuurlijk maar beter meteen even doorrijden naar het verlaten resort bij Soto. Best bijzonder en interessant om daar rond te lopen. Een plek waar eens zoveel leven was. Of niet, want het is natuurlijk niet voor niks failliet gegaan 😉

Autopech en BBQ’en op het strand

Helaas betekent rondcrossen over wegen vol hobbels en gaten, ook dat er wel eens een jeep kapot gaat. Zo ook vandaag. Youri merkte op dat er best wat vloeistof op de grond lekte bij één van de jeepjes, toen wij aankwamen bij het verlaten resort. Gelukkig was het niet de eerste keer voor de eigenaren en hadden wij de oplossing al snel uitgedacht. Wij gingen alvast met de groep door naar Playa Grandi voor de BBQ-stop en één van de eigenaren ging met de lekkende jeep langs huis. Binnen 2 uurtjes stond hij weer met een gerepareerd jeepje naast ons bij de BBQ. Zo goed en snel geregeld!

Bij Playa Grandi was het leuk voor de twee stelletjes die mee waren om even het water in te gaan tussen de schildpadden. Hoewel ik oprecht vind dat het veel te druk wordt met toeristen, snap ik ook goed dat je dit graag wil meemaken als je hier bent. Youri en ik hebben lekker wat rondgewandeld, naar de verhalen van de vissers geluisterd en daarna genoten van de heerlijke BBQ.

Off road crossen

Na de lunchpauze begon het echte feest: off road crossen. En nog leuker: off road crossen door de diepe modderplassen! Wat een feest zo net na alle regen van de afgelopen tijd. Een aanrader om dus een tourtje te plannen in het regenseizoen. Al zijn de jeepjes het daar wellicht niet helemaal mee eens…

Wij hebben erg genoten van deze laatste paar uurtjes. Af en toe kwamen we hele steile, heuvelachtige stukken tegen, waarbij ik echt even mijn hart vasthield. Misschien is het op die momenten nog wel spannender om er naast te zitten dan zelf te rijden. Gelukkig zijn we overal op en af gegaan zonder al te veel problemen. En het allerleukste waren de hele diepe modderplassen toch wel! Heerlijk overal doorheen crossen, zoals een klein blij kind die in de regenplassen springt.

Net voordat we terug richting Grote Berg gingen, reden we nog de Hato vlakte op. Een ruige vlakte waar je het gaspedaal wat meer in kan trappen. Dat hebben we dan ook gedaan, zoals terug te zien op de foto’s, waarbij het zand in de rondte stuift. Een heerlijke afsluiter! Net als het koude biertje of wijntje aan het eind van de tour. Erg gezellig en persoonlijk.

Veel dank voor deze gezellige zaterdag Curaçao Jeep Experience!

Hato vlakte Jeep Experience Curaçao

Curacao Jeep Experience

Leave a Response