Curaçao groeit en groeit maar, en de evenementen die groeien net zo hard mee. Van laatst nog lekker actief bezig zijn en onze hersenen laten kraken bij de Rotarally (lees hier het artikel) naar een, zo hoopten wij, hoogstaand culinair evenement: Curaçao Culinair. ‘Eat, drink, enjoy’, zo klinkt hun motto. Was het daadwerkelijk een culinair hoogstandje?

 

Al vroeg werd gestart met de promotie van Curaçao Culinair. Je kon er haast niet omheen. Hoe dichter de dag naderde, hoe meer mensen je erover hoorde praten. Door het geruis heen hoorde je vaak dezelfde opmerkingen: ‘Vorig jaar was het erg gezellig’ of ‘De vrijdag was vorig jaar het leukste’. En natuurlijk niet te vergeten: ‘Ik vond de gerechten van dit en dat restaurant toch wel het lekkerste”. Vorig jaar hadden wij besloten niet te gaan, maar na deze verhalen gehoord te hebben was het natuurlijk moeilijk om de tweede editie ook over te slaan. Na boodschappen gedaan te hebben bij van der Tweel hebben we daar braaf onze kaartjes gekocht voor dit, zogenoemde, niet te missen evenement voor wijnliefhebbers en fijnproevers.

 

CUlinair 4Niet omdat wij keer op keer hoorde dat de vrijdagavond vorig jaar het gezelligste was, maar puur om het feit dat er een ander leuk evenement was afgelopen zaterdag hebben wij gekozen om op vrijdag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Wij beiden houden ervan om vroeg (op tijd) bij evenementen te zijn. Lekker rustig opbouwen en zo meegaan in de sfeer. Rond 6 uur liepen wij het terrein op waar wij vriendelijk werden aangesproken door een van de bewakers: ‘Iets doorlopen en dan kan je daar je kaartje laten zien of kopen’. Terwijl ik de vriendelijke man bedankte zag ik aan het gezicht van Simone dat er iets aan de hand was. Ja hoor, kaartjes thuis vergeten… Aangezien wij om thuis te komen weer de zeer beruchte Caracasbaaiweg (zo ongeveer de drukste weg van Curaçao tijdens spitsuren) over moesten twijfelden wij sterk of wij wel op en neer zouden rijden. Dus hup, de knoop doorgehakt, en nieuwe kaartjes gekocht!

 

Toen kon het Culinaire feest beginnen! Vanaf het moment dat we binnenkwamen voelde het al geslaagd. De locatie (Landhuis Chobolobo, gebouwd in de 19de eeuw en de thuisbasis van de Genuine Curacao Liqueur) van het evenement is in ieder geval prachtig, het zag er mooi aangekleed uit, het personeel paste prima in het plaatje en dit alles zorgde bij binnenkomst al voor een leuke sfeer. Gezien het nog erg rustig was konden wij onder het genot van een heerlijke ‘Pinot Grigio’ de locatie verkennen. Luke’s Cocktailbar, Madero Ocean Club, Santa Barbara Resort, Xquisit, Kyoto sushi & grill, Baoase Culinary Beach Restaurant, Cristal, Ginger, Foodies, Landhuis Chobolobo en Mood Beach werden allemaal vertegenwoordigd. En wat een prachtig opgezette, sfeervolle stands van de verschillende restaurateurs! De een zag er nog mooier en spectaculairder uit dan de ander.

 

Gezien het aantal deelnemende restaurants en de menukaart wisten we het al: dit wordt kiezen! Na het veroveren van een van de statafels viel onze eerste keuze op een van de ‘signature dishes’ van Mood Beach. Hier werd ik verwelkomd door één van de zeer vriendelijke serveersters, die op een leuke en uitgebreide manier vertelde over Mood Beach en het tonijngerecht, waarmee zij mij eigenlijk al wist te overtuigen. En zoals verwacht, onze eerste amuse was heerlijk!

Culinair

Gezien wij beiden niet gegeten hadden van tevoren, kozen wij vervolgens voor iets wat meer zou vullen. Wij kozen voor de ‘Local beefstew bitterbal with mustard mayonnaise and Krioyo dip (8 pieces)’ van Madero Ocean Club. Waar we overigens ook zeer aardig werden geholpen door een jonge serveerder die, gezien het nog rustig was, ook vriendelijk aanbood om het naar ons toe te brengen als het klaar was. Het feit dat er uiteindelijk maar zes stuks in het bakje lagen, deed niks af aan de smaak.

 

Daarna was het weer tijd voor een heerlijk drankje en dan mag je Luke’s Cocktails (lees hier hoe wij ons bezoek aan Luke’s Cocktailbar hebben ervaren) niet missen! Ook al was het menu gelimiteerd tot drie verschillende cocktails, hebben zij ons toch wederom weten te verrassen met de heerlijke cocktails ‘Tamarind Mule’ en de ‘Fancy Lady’. Een leuk detail is dat deze cocktails bereid werden met likeuren van de distilleerderij van de Genuine Curaçao Liqueur zelf, oftewel de officiële Curaçao likeur. Toepasselijk bij de locatie van Curaçao Culinair! Al genietende van onze cocktails werd het duidelijk een stuk drukker. Gezellig druk werd het. Er hing een fijne sfeer met gezellige, maar rustige mensen. Waardoor je, in tegenstelling tot veel andere soms enorm drukke plekken op Curaçao, jezelf erg op je gemak voelt.

 

Culinair 3

Baoase, toch wel een zeer exclusief resort en restaurant, kon op een gelegenheid als deze niet ontbreken èn dus zijn de gerechten van hen ook ons niet voorbij gegaan. Door goede tips van zowel vrienden, als van de stralende serveerster heb ik gekozen voor de ‘Steamed Matcha Bapao’ en Simone voor de ‘Nori Cone with Tuna”. Lekkere ingrediënten en een aantrekkelijke presentatie, waar wij vervolgens beiden weer smakelijk van hebben gesmuld!

 

Even later was ik bij Santa Barbara Resort langsgegaan om een vriend gedag te gaan zeggen, die daar hard aan het werk was. Na kort maar gezellig gekletst te hebben, heeft hij als de goede host die hij is, mij natuurlijk over weten te halen om wat bij hen te eten. Hij raadde zeer zelfverzekerd de “Ceviche of Mahi Mahi” aan, waar wij er vervolgens twee van hebben gehaald. Volgens mij was zijn zelfverzekerdheid zeer terecht als je het Simone zou vragen. Zonder op haar antwoord te wachten wist ik al, door hoe ze aan het smullen was, dat dit haar favoriet was. Zelf vond ik hem ook zeker lekker, maar wel wat te pittig voor mij persoonlijk.

 

Nou weet ik niet of wij gewoon goede keuzes maakten of dat alle gerechten zo goed waren, maar ook om ons heen werd er zeer positief gesproken. Van de restaurants waar wij niet aan toe zijn gekomen, werd ook Ginger, Cristal en Xquisit veel getipt. Na het gezellig kletsen met vrienden en andere gezellige mensen die we daar hebben leren kennen, vonden wij het tijd om afscheid te nemen van dit geslaagde evenement. Met een voldaan gevoel vertrokken wij, nog nagenietende van de sfeer en smaken die voorbij zijn gekomen. Nu is het, na al de geslaagde amuses, natuurlijk de kunst om eens lekker te gaan dineren bij deze verschillende deelnemers van Curaçao Culinair 2017!

Leave a Response